25 Mart 2011 Cuma

IBM - SECTOR 7


IBM denilince aklıma içinde binlerce alt sayfa bulunan, sadece ana navigasyonuna bakınca bile insanı ürperten, inanılmaz kurumsal web siteleri geliyor. Konu IBM gibi bir şirket olduğu zaman sanırım bu bir ihtiyaç hatta zorunluluk olsa gerek. Adamların son kullanıcı ile ilgili bir dertleri kesinlikle yok ve anladığım kadarı ile asıl hedef kitleleri için havalı bir tasarım yerine bilgiye ulaşım daha önemli. Şahsen ben bilgiye illa bu kadar karışık bir site haritası ile ulaşmak zorunda olup olmadığımızı bilmiyorum ama genel olarak IBM'in durumunu kabul edebiliyorum.

IBM - SECTOR 7 ise IBM ile ilgili ezberlerimin tümünü bozuyor. Öncelikle şunu söyleyelim, IBM- SECTOR 7 inanılmaz renkli, cıvıl cıvıl bir iş değil. Hatta kurumsal ve teknolojik IBM duruşuna gayet uygun bir web sitesi. Ama navigasyonu first person shooter oynar gibi yapıyor oluşumuz, asansörler ile test ortamlarına gidiyor oluşumuz uygulamayı kesinlikle IBM standartlarının çok üstüne çıkarıyor.

Konu olarak belki ilginizi çekmeyebilir ama yapılan işi görmek adına muhakkak bir göz atmanız gereken bir iş IBM - SECTOR 7.

* Bu tarz bir iş yapıp, işe alternatif İngilizce versiyon konulmamasını cidden anlamıyorum.

Hiç yorum yok: